SE – Seksipuhekirja

Miten sinä puhut siitä? Onko sinun helppo kertoa ääneen seksiin liittyvät halusi ja toiveesi vai luotatko kumppanisi ajatuksenlukutaitoon? Oletko joskus tenderöinyt – lähettänyt kumppanille viestissä vaikkapa simpukan ja härän tai persikan ja munakoison? Entä onnistuitteko ruuhkavuosiarjessa juttelemaan haluista ja haluttomuudesta?SE on kirja siitä, mistä on puute: seksipuheesta. Vuoden 2016 Sexpon tekemä tutkimus selvitti, että yli 50 % parisuhteissa elävistä saa vähemmän seksiä kuin haluaisi. Yksi syy tähän on ontuva seksuaaliviestintä. Seksi on kommunikaatiota, mutta mitä kaikkea seksistä ja seksuaalisuudesta viestiminen voi olla?

SE nostaa jaettujen kokemusten kautta keskusteluun seksipuheen keinoja. Oman seksuaalisuutensa asiantuntijoilta kerätyissä tarinoissa koetaan niin kuumottavia kommelluksia kuin onnellisia loppuja. Visuaalisuudella herkutteleva kirja tarjoaa vertaistukea, vankkaa tietoa ja vinkkejä, jotka rohkaisevat saamaan oman halun haltuun. SE puhuu seksistä niin hauskasti ja mutkattomasti, että se johdattelee ottamaan itsensä rennosti – ja sitä kautta parempaan seksiin!

SE – Seksipuhekirja nyt myös Storytel äänikirjapalvelussa kuultavissa ihanan Vuokko Hovattan lukemana! Käy kurkistamassa ja ota ilmainen kokeilu ellei sinulla jo ole Storyteliä puhelimessasi! SE Storytelissa.

Julkaisija Karisto 2018

  

Rosa Meriläinen and Sanna Seiko Salo. Image: Aller Media / Ari Lahti

 

´SE´ is a book about sexual communication. It is made for people living in relationships to learn to discuss and communicate their sexual desires and needs for their partners.

The writers Rosa Meriläinen and Sanna Seiko Salo are encouraging people to be happy about their own body figure and also to be proud and playful in their sex lives. The illustrations are made for promoting the same message, I wanted the book to look playful, positive and easy to browse. Illustrations by Jutta Kivilompolo. Visit: http://juttakivilompolo.com/SE-Seksipuhekirja

Published by Karisto 2018

Lady Lipstick

LIPSTICK MAFIA STORIES

Lipstick Mafia Stories sisältää tarinoita naisten seksuaalisuudesta 2010-luvulla, suoraan ja hauskasti. Kirja sai alkunsa aidosta viiden naisen WhatsApp-ryhmästä, jonka ruuhkavuosien makuisen arjen Lady Lipstick kokosi ja muokkasi kirjaksi. Meeri, Maiko, Erin, Vilja ja Noora elävät kolme-nelikymppisten arkea parhaimmillaan ja pahimmillaan. Naisia yhdistää elämäntilanne, johon kuuluvat puoliso ja pienet lapset, arjen kipuilut ja musta huumori, parisuhteen haasteet ja tähtihetket. He ovat perillä toistensa elämästä, vaikka näkevät fyysisesti harvoin. Ehkä juuri siksi seksistä ja seksuaalisuudesta jutellaan vallattomasti ja estoitta.

Lipstick Mafia Stories on 2010-luvun Sex and the City! WhatsApp-keskustelun mittaiset pohdinnat elämästä ja erotiikasta huvittavat elämänmakuisuudellaan – siitä puhe mistä todellakin on puute. Käsilaukkuun mahtuva kirja tarjoaa vertaistukea arkijyystöön jumittuneille ja antaa makeat naurut elämäntilanteesta riippumatta.

Lipstick Mafia Stories julkaistiin heinäkuussa 2017, Karisto. Osta omasi kirjakaupoista, Prismoista tai vaikka täältä Kariston verkkokaupasta.

* * *
Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo

NE – KUUKAUTISKIRJA

 

NE on täällä! Imukykyinen kuukautiskirja on nyt saatavana Kariston verkkokaupasta. Kaikki mitä olet halunnut tietää NIISTÄ, mutta et ole kehdannut kysyä.

Tiedätkö, mikä on kuukautismaja, Vagina Kung Fu tai miten vastata naurettaviin ennakkoluuloihin kuukautisista? Kuukautisiin liittyy yhä yllättävän paljon harhoja, häpeää ja vaikenemista, vaikka ne ovat osa naisen ja hänen lähipiirinsä arkipäivää. NE on imukykyinen, keskikokoinen ja verenpunainen kirja nuorille ja aikuisille, naisille ja miehille. Kirjassa käydään läpi kuukautismyyttejä, kuukautishäpeää, kuukautisiin suhtautumista eri aikoina ja eri kulttuureissa, parhaita kuukautistarinoita, muistoja ja kommelluksia. Kirjan tarinoissa kuukautiset otetaan haltuun excelin avulla, opitaan kuukupin käyttö kädestä pitäen ja käydään läpi koko kuukautisten elämänkaari: ennen, aikana ja jälkeen. NE on tulvillaan kokemuksia, avautumista ja rohkeaa huumoria, mutta myös tärkeää tietoa ja tabujen purkamista. NE toimii paitsi tietokirjana myös keskustelun avaajana ja viihteenä.

Ensimmäinen kotimainen tietokirja kuukautisista pyrkii riisumaan kaiken mystiikan aiheen ympäriltä. Kirjassa on runsaasti kuvitusta, kyselyitä ja visailuja, jaettavia some-materiaaleja sekä linkkejä sosiaaliseen mediaan. Perinteikkäiden kuukautissuojafirmojen vanhat mainokset antavat perspektiiviä asenteiden muuttumiseen, ja suomalaisen Lunette-kuukuppifirman perustaja kertoo kuukautissuojien uusista tuulista. Tarinoitaan kuukautisista jakavat mm. Jenni Pääskysaari, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Sara Melleri. Entä mitä miehet tietävät kuukautisista ja miten NE heille näyttäytyvät? Sekin selviää kirjasta. Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo käsittelevät aihetta kaikilta mahdollisilta kanteilta – ja panevat peliin täysillä myös itsensä.

NE – Kuukautiskirja
Koko 150 x 210 mm
Sivuja n. 180
Luokka 59.57 ja 32.3
Nidottu
ISBN 978-951-23-6249-3
Maaliskuu 2017

 

 

 

 

 

Allt du har velat veta om DET, men inte har kunnat med att fråga

Rosa Meriläinen och Sanna Seiko Salo
DET – Mensboken
Illustrationer: Jutta Kivilompolo

Har du hört talas om menshydda eller Vagina Kung Fu, och vet du hur man besvarar skrattretande fördomar om mens? Menstruationen är fortfarande förknippad med oväntat mycket vanföreställningar, skam och tigande, trots att den är en del av vardagen för en kvinna och hennes närmsta krets. DET är en absorberande, medelstor och blodröd bok för unga och gamla, kvinnor och män. I boken går man igenom mensmyter, mensskam, hur man har förhållit sig till mens under olika tider och i olika kulturer, de bästa menshistorierna, minnen och missöden. I bokens berättelser tar vi kontrollen över mensen med hjälp av Excel, vi lär oss steg för steg hur man använder en menskopp och går igenom hela menstruationens livscykel: före, under och efter. DET svämmar över av erfarenhet, frispråkighet och djärv humor, men också viktig information och rivande av tabun. DET fungerar förutom som faktabok också som diskussionsöppnare och som underhållning.

I boken finns gott om illustrationer, enkäter och frågelekar som kan delas på sociala medier samt länkar till sociala medier. Gammal reklam från de traditionsrika mensskyddsfirmorna ger perspektiv på hur attityder förändrats, och grundaren av den finländska menskoppfirman Lunette berättar om de nya vindarna kring mensskydden. Vad vet män om mens och hur visar sig DET för dem? Det får vi också veta i boken. Rosa Meriläinen och Sanna Seiko Salo tar upp ämnet ur alla möjliga vinklar − och ger också helhjärtat av sig själva.

Rosa Meriläinen är en författare från Tammerfors och ledare för Feministiska tankesmedjan Hattu (= hatt). Sanna Seiko Salo är en medelung gympingentusiast och upplevelseplanerare som är utbildad till diplomingenjör. Duon driver tillsammans bloggen Lipstick Mafia, som tar upp och pysslar med teman kring kvinnors sexualitet.

 

Utgivare: Karisto Oy, P.O. Box 102, 13101 Tavastehus, Finland.

För mer information: www.karisto.fi eller tiina.laaksonen@karisto.fi.