Lipstick Mafian oma Femaccio-jäätelö

Kun vatsaa nipistää ja sohva kutsuu, päästä silloin valloilleen jäätelönhimo! Lipstick Mafian Femaccio on suunniteltu juuri Sinulle nainen, nautittavaksi puolukkapäivien aikaan ja niiden välissä. Jäätelössä yhdistyy makunystyröitä lempivä makea granaattiomena, raikkaan hapokas puolukka, syntiset tummat suklaakiharat sekä kruununa särkyä lievittävä marenkirouhe. Tarjoiluehdotus: suoraan purkista, isolla lusikalla!

Femaccio Menkkajäätelö on nyt saatavana tilauksesta. Kysy lisätietoja osoitteesta sanna@lipstickmafia.fi.

Sanna kertoo:

Rakastan elokuvissa sitä kohtausta kun joku ottaa pakastimesta jättimäisen pönikän jäätelöä ja ison lusikan ja menee sohvalle syömään ja katsomaan hömppää telkusta. Täytyi vaan suunnitella sellainen jäätelö, jota on aina pakkasessa – paitsi jos syön sen itse.

Työnimenä oli ”Menkkajäätelö”. Se varmisti, että mies jätti herkun rauhaan. Nimi ei kuitenkaan tullut raaka-aineen mukaan vaan ajatuksesta, että menkkojen aikaan saisi hyvällä omatunnolla hemmotella itseään ja nauttia jäätelöstä. Jäätelön piti olla tietysti aivan superherkullista, jotta se toimii tässä lohdutustehtävässään. Mietin, että pitää laittaa siihen mukaan puolukkaa, koska puolukkapäivät, ja samalla hoituisi se, että muksut eivät mausta innostu.

Lähdin jäätelömestari Pipsa Sassin puheille Tampereen Jäätelötehtaalle. Hän on kuuluisa jäätelökokeiluistaan. Olin ajatellut, että suklaata pitää olla, ja jotakin muuta makeaa ja niitä puolukoita. Päädyimme tekemään pohjan granaattiomenasta. Se oli minusta nerokasta, oletko katsonut miltä granaattiomena näyttää halkaistuna?

Herkullisen punaisen ja supermakean granaattiomenajäätelön joukkoon laitettiin kokonaisia puolukoita tuomaan hapokkuutta ja tummia suklaakiharoita lohduttamaan. Koko komeus koristeltiin ”Buranalla” eli päälle tuli vielä marenkirouhetta. On muuten hyvää!

Kysyimme Lipstick Mafian yhteisön naisilta ehdotuksia nimeksi. Voittajaksi valikoitui upea Femaccio! Tampereen Jäätelötehtaan jäätelöt tehdään italialaisin reseptein, joten tämä kävi varsin hienosti.

Femaccio Menkkajäätelö on saatavana tilauksesta. Lisätietoja osoitteesta sanna@lipstickmafia.fi.