Millaista on hyvä seksi?

Olen tehnyt Virheen. Se on siis romaanini nimi: Virhe. Olen Lipstick Mafialle kiitoksen velkaa. Olen saanut kutkuttavaa lukijapalautetta siitä, että romaanissa kuvattu seksi on parasta suomalaisessa kaunokirjallisuudessa koskaan. Että se on kaunista ja nautinnollista. Niinhän seksi on. Aina kaunis ja nautinnollista, vaikka se joskus olisikin yhteiskunnan sääntöjen mukaan virhe, eikä välttämättä parinvalintamielessäkään viisas veto. Olen Lipstick Mafian matkassa miettinyt, mitä on hyvä seksi ja kuinka kertoa siitä. Onhan niin paljon helpompi kertoa räkäisiä juttuja paskoista, ankeista seksijutuista, joille voi sitten yhdessä nauraa. Mutta sen parhaan ja kauniin edessä käymme helposti sanattomaksi. On vaikea kuvata täsmällisesti mitä siinä tapahtui ja miltä se tuntui – no sitä minä nyt olen tuossa romaanissa yrittänyt.

Kirja kertoo paitsi väärästä valinnasta ja siitä selviytymisestä, myös oman seksuaalisen nautinnon löytämisestä. Päähenkilö on kaunis, kuuluisa ja omahyväinen. Eihän hänellä pitäisi olla itsetunto-ongelmia! Mutta jotenkin seksielämääkin on vaivannut poseeraaminen. Aivan kuin ulkopuolinen katse, ihailevakin arviointi, olisi estänyt häntä pääsemästä oman nautintonsa sisään. Erityinen tilanne ja erityinen suhde tuo päähenkilö Ellalle ennenkokemattoman vapauden katseista ja hän viimeinkin uskaltaa keskittyä vain itseensä ja omaan nautintoonsa. Päällisin puolin itseriittoinenkin nainen on ollut toisten miellyttämisen, odotusten täyttämisen vanki.

Minä toivon, että lukija haluaa antaa Ellalle virheen anteeksi, sillä onhan hän nauttinut. Ja jokainen nainen ansaitsee nautinnon, jonka hänen oma ihmeellinen kehonsa hänelle antaa. Romaanin loppupuolella Ella epäilee, että oliko kaikki siitä yhdestä miehestä kiinni, eikä kukaan voi koskaan hänelle sitä nautintoa antaa. Mutta lohdutan häntä ja meitä kaikkia: se voima ja valta on meissä itsessämme, meidän kehossamme.

Omat virheeni naisena top 3

  1. Olen kurittanut kehoani liialla laihduttamisella.
  2. Olen hävennyt oman kehoni omanlaisuuksia.
  3. Olen luullut, että voin tyytyä melkein hyvään.

Rosa

 

Liity Lipstick Mafiaan!

Lady Lipstick haluaa kutsua sinut mukaan eliittijoukkoomme! Saat ensimmäisenä tiedon kaikesta uudesta sekä upeita etuja meiltä ja partnereiltamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *