Uutta (neljättä!) Lipstick Mafia Podcast tuotantokautta suunnitellessamme mietimme miten hyödynnämme Lady Lipstickin, eli minun, uuden kotipaikan, sanotaanhan Amsterdamia Euroopan seksin pääkaupungiksi. Itseäni on kiehtonut jo pitkään kaikki tämän vinksahtaneiden talojen ja kymmenien kanaalien kaupungin hämyisten kujien salaisuudet. Kun luin Mia Kankimäen Naiset, joita ajattelen öisin (tai kuuntelin Storytellistä!) ihastuin Mian itsestään käyttämään titteliin, kirjoittava tutkimusmatkailija, ja päätin, että minustakin tulee sellainen. Nyt sainkin tilaisuuden ja syyn ryhtyä piluilevaksi tutkimusmatkailijaksi!

Päätimme, että jokaiseen podcast jaksoon tulee lyhyt katsaus seikkailuistani Amsterdamissa. Metsästin kiinnostavia kohteita ja henkilöitä, joita voisin haastatella. Lopulta esimerkiksi Banaanibaarivierailusta tai käynnistä Edithin jurtassa juttelemassa menopaussiworkshopeista, seksimuseovisiitistä ystäväni Maaritin kanssa ja skypehaastattelusta Timin – not the only gay in the village – kertyi tuntitolkulla nauhoitettua materiaalia. Ja olisi tullut vielä pidempäänkin, niin hauskaa niitä oli tehdä! Leikkurissa olikin kova työ saada poimittua juuri se kiinnostavin juttu mukaan, kun Amsterdam Insightseille oli varattu vain muutaman minuutin sloti jokaisesta jaksosta.

Sain pikakurssin kenttätoimittajan työhön, ympäristöä ja tilannetta piti kuvailla, koska kuva ei välity muuten. Podcastissa on toki mahtavaa juuri se, että mielikuvitukselle jää tilaa. Opin myös uuden termin; ”tuotannollista arvoa” tulee siitä kun kuulija havaitsee, että nyt siirryttiin studiosta toiseen ympäristöön. ”Lokaation vaihdot tuo production valuee!” On mahtavaa oppia uutta!

    

Haasteita tuli tilanteissa, joissa oli kova taustamelu tai musiikki. Jonkin verran ääniexpertit pystyvät onneksi fiksaamaan äänentasoja, on ne semmoisia taikureita. Minulla oli Roden ”kravattimikrofoni” ja iPhone ja niillä pärjäsi oikein hyvin liikenteessä, etenkin kun muisti ottaa sen pienen lisäpalikan, joka iPhoneX:n ja mikin väliin tarvitaan, ettei esimerkiksi tarvitse juosta kaupungin halki korkokengissä ostamaan uutta Media Marktista puoli tuntia ennen sovitun haastattelun alkamista…

Olen siinä määrin innoissani tästä, että ollenkaan en panisi pahakseni jos Amsterdam Insightseista jatkojalostuisi jotakin lisää, ehkä pidempiä pätkiä, kokonainen jakso, oma podcast, TV-ohjelma… ollaan universumi kuulolla! 😉

Toivottavasti tykkäät podcastista ja annat kuulua takaisin, palaute on tervetullutta!

Lady Lipstick

 

Liity Lipstick Mafiaan!

Lady Lipstick haluaa kutsua sinut mukaan eliittijoukkoomme! Saat ensimmäisenä tiedon kaikesta uudesta sekä upeita etuja meiltä ja partnereiltamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *