Romantiikan, kynttilöiden ja kauneuden, tavoitteena on virittelyn lisäksi myös saada aikaan sellainen rentous, joka auttaa avautumaan. Samassa tarkoituksessa moni tukeutuu alkoholiin. Jännitys ja suorituspaineet kun estävät kiihottumista ja nautintoa.

Pitkässä parisuhteessa palaaminen hitaisiin lemmenleikkeihin voi olla vaikeaa, mutta jos vietättekin kuherruskuukautta: voila! Jos ette ole vielä ehtineet naimisiin, kuherruskuukausi olkoon siihen hyvä motivaattori. Jos olette ehtineet mennä naimisiin, aina voi viettää uuden kuherruskuukauden!

Kaiken lähtökohta on rento ja hyvä olo omassa kehossa. Kuherruskuukauden edellä omaa seksuaalisuutta voi helliä rentoutusharjoituksilla, joilla ei ole mitään tekemistä seksuaalisuuden kanssa suoraan. Se on yksi omailottelun muoto, jota ensin voi opetella yksin ja ehkä joskus myöhemmin oman kumppanin kanssa yhdessä. Rentoutusharjoitukset auttavat paitsi avautumaan ja vapautumaan, myös keskittymään. Joillekin seksistä nauttimista vähentää stressaantunut ja harhaileva mieli: fokus ei olekaan oman kehon tuntemuksissa, vaan seuraavan päivän to do –listassa. Rentoutumisharjoitukset auttavat myös tutustumaan omaan haluun, sillä hiljentyminen ja rauhoittuminen voivat avata portin myös omaan sisimpään.

Nykyaikaisessa seksuaaliterapiassa onkin todettu mindfulness –lähestymistapa tepsiväksi ratkaisuksi naisten haluttomuus- ja kiihottumisongelmiin. Seksuaalineuvoja Susanna Arposen mukaan rentoutukseen keskittyminen auttaa seksuaalisuuden jälleenrakennukseen erityisesti synnytyksen ja masennuksen jälkeen.  Mindfulness on itämaisiin meditaatiotapoihin nojaava tietoisuus- ja rentoutusharjoitteiden traditio. Harjoituksia on helppo kokeilla omin päin: varaa vaikka pari minuuttia, jolloin voit istua ryhdikkäästi tuolilla ja keskittyä hetken silmät kiinni ajattelemaan, miten jalkasi ovat lattiaa vasten ja pakarasi penkkiä vasten. Keskity sen jälkeen ajatukseen, miten hengitys kulkee sieraimistasi ulos ja sisään. Aina kun mielesi on mennä muualle, palauta se ajatukseen hengityksen kulusta sierainten suuaukolla.

On tärkeää pysähtyä itsensä äärelle. Sen jälkeen on taitavampi pysähtymään myös toisen äärelle. Siinäkin auttaa nojautuminen kauneuteen. Kauniiseen valaistukseen, musiikkiin, vaatteisiin joissa on hyvä olla ja siihen ihanimpaan eli silmiin tuijotteluun kädet yhteen puristuneina! Jos ylimakea hempeily alkaa naurattaa, sehän on vain hyvä! Nauru rentouttaa koko kehoa ja yhteinen huumorintaju on tutkitusti yksi parisuhteen tärkeimmistä liimoista!

“Rentoutusharjoitusten päätavoitteena on ollut oppia palauttamaan keho ja mieli lepotilaan ja lisäksi pyrkiä saavuttamaan normaali rentoutuneisuus, jolloin vireys ja energisyys lisääntyvät. Kun keho sairastuu ja on jännittyneessä tilassa, tällöin kehoa on vaikea hallita sekä saada avautumaan. Itse tämän läpi käyneenä halusin lähteä etsimään keinoja joka auttaisi minua löytämään hyvän olon tunteen. Rentoutus auttoi minua, ja siksi haluankin kertoa muille rentoutuksen merkityksestä kun oma seksuaalisuus on kadonnut.” – kertoo rentoutusharjoitusten tehosta seksuaalineuvoja Susanna Arponen, joka auttaa naisia lisäämään elämäänsä halua ja kiihotusta rentoutuksen avulla.

Rosa

 

Liity Lipstick Mafiaan!

Lady Lipstick haluaa kutsua sinut mukaan eliittijoukkoomme! Saat ensimmäisenä tiedon kaikesta uudesta sekä upeita etuja meiltä ja partnereiltamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *