Hei ihanat, halusin kirjoittaa teille kirjeen ja kertoa Lipstick Mafian tarinan!

Vuonna 1998 aloitin opiskelut Tampereen Teknillisellä Korkeakoululla. Olin löytänyt kourallisen muita naisteekkareita kavereiksi ja mietimme, että miksei naisilla ole ‘salaseuroja’, kerhohuoneita ja omia haalareita ja muuta kivaa? Oli ainoastaan Teekkari-Martat. Totesimme, että marttoja emme ole. Pitää perustaa oma klubi. Neljään naiseen läksimme koulun kerhohuoneista päättävien tahojen juttusille. Kerroimme, että meillä on nyt kerho ja kerhohuone olis kiva. Kohtasimme kaikenlaista ihmettelyä. “Teidän täytyy olla alayhdistys.” Emme ole. “Eikö nyt olisi hyvä olla avoin kaikille naisille, kun teitä naisia on niin vähänkin täällä?” Ei taideta, kutsumme parhaat kermat päältä mukaan. Jne. Saimme lopulta kerhohuoneen, ja paljon muutakin ja Naisteekkarikerho PILE on tänä päivänä aktiivisesti toimiva ja pätevä naisteekkarikerho. Ne muijat pystyy mihin vain!

Miksi tämän kerron? Tajusin joku aika sitten kaksi asiaa. Ensiksi, PILE ei olisi olemassa ilman, että minä olin tuolloin opiskelemassa ja törmäsin juuri noiden naisten kanssa samaan luentosaliin. Toiseksi, PILE ei olisi olemassa jos minä olisin siellä vielä. Olen hyvä perustamaan kerhoja ja yhteisöjä, mutta jotta ne voivat kasvaa ja kehittyä, niille pitää antaa mahdollisuus siihen. Lopputulos voi olla hieman erilainen kuin mitä olin visioinut, mutta mitä PILEeseen tulee, sama mahtava asenne siellä jyllää, huikeita tekijänaisia!

Myöhemmin, vuonna 2015, tuli fiilis: Haluan perustaa uuden yhteisön. Globaalin, virtuaalisen, kerhon naisille, joille ihan hyvä ei ole ihan hyvä. Kerho, jossa tehdään hauskoja projekteja, kokeiluja kieli poskessa ja siinä sivussa jokainen voi saada vinkkejä ja buustia itsetuntonsa,  naiseutensa ja seksuaalisuutensa etsintään. Että ei tarttis ajatella, että mulle riittää ihan hyvä.

Jotta sain homman käyntiin, piti tehdä ensimmäinen kokeilu. Jotakin, mihin voisin saada palautetta. Aloin kirjoittaa blogia nimeltä Lipstick Mafia. Stoorit ovat aitoja tarinoita ja värikynää, viiden naisen WhatsApp-keskusteluina. Otin vielä salanimen Lady Lipstick ja julkaisin ensimmäiset tarinat. Siitä se lähti. (Lipstick Mafia Stories julkaistaan muuten kirjana tämän vuoden heinäkuussa!)

Tapasin Rosa Meriläisen, ja kerroin hänelle yhdestä ideasta, virtuaalisesta pimppitamagotchi Toucheesta, jota pariskunta voisi hoidella yhdessä ja se olisi hauskaa aikuisten leikkiä ja siinä oppisi mistä toinen juuri tänään voisi ilahtua. Se kun ei ole ihan hyvä, jos ei voi tai osaa kertoa toiselle mistä pitää ja mikä virittää. Leikkisän hahmon ja mobiilisovelluksen (kun ne kännykät nyt joka tapauksessa on kädessä) kautta voisi huomioida toista pitkin päivää, missä ikinä liikkuukin, ja pitää viritystä yllä. Toucheen avulla voisi koskettaa ilman fyysistä kontaktia. Digitaalista flirttiä ja esileikkiä. Ja kun seksuaalikommunikointi on saatu käyntiin ja Touchee pysyy tyytyväisenä, se saattaa lisätä rakkauden bonusta vällyjenkin välissä!

No tietysti Rosa innostui ja suora leikkaus tähän päivään, nyt meillä on Tender Touchee -sovelluksen ensimmäinen versio valmis! Olemme niin ylpeitä miten ihanan vastaanoton meidän Touchee on saanut, erityisesti naisilta. Miehet eivät ole yhtä vakuuttuneita miksi animoidun tuheron pitäisi heitä kiihottaa. No, työtä meillä vielä riittää sovelluksen kanssa, mutta sanottakoon, että idea aukeni eräällekin jampalle kun selvisi, että kumppani oli laittanut seksiluren päälle, eli virtuaalisen booty callin. Puoli tuntia aikaa tulla hoitamaan homma. Kyllä se kuulkaa äijät teidänkin laariin satelee kun nainen on tyytyväinen.

Ennen kuin Tender Touchee näkee globaalisti päivänvalon, on vielä pari muuttujaa. Sovelluskehitys maksaa ja siksi olemme tehneet muitakin lähtöjä tässä rinnalla. Kirjoitimme kirjan NE – Kuukautiskirja, joka on kokoelma vereviä ja voimauttavia tarinoita elävästä elämästä, eri aikakausilta ja eri kulttuureista yhdistettynä tietoon. Lukija oppii paitsi muista, myös itsestään ja saa nauraa. Koeponnistimme kirjoittaessa uudenlaisia tapoja kerätä aineistoa, kuten Twitter-kyselyt. Palautteena itselle: jos haluat rahoittaa startuppia, älä kirjoita kirjaa. Mutta koska olemme saaneet niin mahtavaa palautetta, ja kuulleet että tarinat ovat kirjan parasta antia,  olemme jo suunnittelemassa uutta kirjaa samalla formaatilla…

Ja kun koko kevät on mennyt menkoista puhuessa (tuntuu muuten kuin olisi ollut kuukautiset viime elokuusta lähtien) ajattelimme että what the heck, jatketaan samalla teemalla ja laitoimme pystyyn joukkorahoituskamppiksen! Suunnittelin ihanan ylelliset menkkapikkarit eli Menkkarit yhdessä tamperelaisen vaatesuunnittelijan Sannin kanssa (SMI clth). Hän valmistaa Menkkarit käsityönä bambusta. Ja nyt tarvitsemme tietysti joukkovoimaa, jotta saamme hankkeen toteutumaan ja vähintään sata ihmistä saa heittää harmaaksi hiertyneet vanhat mummokalsarit roskiin ja ottaa käyttöön Menkkarit 🙂 Käy sinäkin tutustumassa kamppikseen ja tue Lipstick Mafian toimintaa: www.mesenaatti.me/menkkarit.

Niin, tehtiinhän me podcastikin! Nelonen Median Suplaan, joka on siis appis, jonka voi ladata sovelluskaupasta tai voit kuunnella Suplan ohjelmia myös netissä: www.supla.fi. Podcastin nimi on helposti Lipstick Mafia, ja siellä me jutellaan seksistä ja seksuaalisuudesta. Saatiin muuten niin hyvin kuulijoita ekalla tuotantokaudella, että tehdään toinen tuotantokausi, ja se tulee eetteriin elokuussa! 🙂

Noin. Olet kuullut melko kattavasti meidän touhuista. Uskotko jos kerron, että joka päivä tulee vähintään yksi uusi idea jota heti tahtoisin lähteä toteuttamaan? Mutta kuten alussa totesin, olen parhaimmillani näiden yhteisöjen pystytyksessä, jotta ne voisi kehittyä ja kasvaa, pitää kuulla muidenkin ääntä. Kerrothan siis minulle, mikä Lipstick Mafiassa on parasta ja mitä toivoisit lisää? Mitä sinulle merkitsee, että olet mukana Lipstick Mafiassa? Jos haluat vain roikkua mukana ja katsoa mitä tuleman pitää, sekin on ihan hyvä. Mutta tiedät mitä olen mieltä ihan hyvästä 😉

Sanna.

sanna@lipstickmafia.fi

Liity Lipstick Mafiaan!

Lady Lipstick haluaa kutsua sinut mukaan eliittijoukkoomme! Saat ensimmäisenä tiedon kaikesta uudesta sekä upeita etuja meiltä ja partnereiltamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *